Over Ganesha

'Pas op,' waarschuwt een medereiziger, 'in India kom je jezelf tegen!'


Ganesha is een mooie, intieme musical over loslaten, acceptatie en vriendschap.

Over verlies, afscheid en rouwverwerking. Het is het verhaal van de twee vriendinnen Margreet (Maaike Widdershoven) en Karin (Marleen van der Loo). Ze kampen beide met een groot verlies. Verteerd door schuldgevoelens en spijt besluiten ze om nu eens niet naar het gebruikelijke Spanje te gaan, maar om samen twee weken door India te gaan reizen. Beiden op zoek naar een of andere vorm van troost. 


India blijkt al gauw niet als andere landen. Nu zegt iedereen dat een vakantie in India een levensveranderende ervaring is. Voor twee dames van middelbare leeftijd kun je gerust stellen dat het een aardverschuiving is. Zonder dat ze het doorhebben, worden ze begeleid door de god Ganesha (Jeroen Phaff). De god van de reiziger, voorspoed en geluk. Wiens leven markante overeenkomsten vertoont met de levens van Margreet en Karin. Stapje voor stapje leren de vrouwen wat echte verbinding en vriendschap is. 


In deze voorstelling gaan verdriet en humor hand in hand. Het stuk is gebaseerd op het toneelstuk A Perfect Ganesh van meesterschrijver Terrence McNally, bekend van onder meer Kiss Of The Spider-Woman en Masterclass.